ÜYE GİRİŞİ
facebook
3.5 Günde NewYork Nasıl Gezilir? -III
Gürhan ÖZDEMİR tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 14
ZayıfEn iyi 
timesquare_gunduzArtık otelde olmalısınız. Umarım booking.com dan gideceğiniz yerle ilgili yorumları okumuşsunuzdur. New York’da  oteller çok pahalı. Ucuz ve lüksümsü olmasını istediğinizde Manhattan’dan çıkıp, Jersey City’e, Brooklyn’e ve benzer çevresel ilçe ve şehirlere gitmek lazım. Ama  bu size zaman kaybettirecek. Her neyse, araştırma ve okumalarım sonucunda central parkın kuzey ucuna yakın, broadway caddesi üzerinde denilebilecek morningside inn adlı oteli buldum. Yorumlara göre odaların çoğu kötü idi ama 1. Kattaki bazı odalar yenilenmişti. Tabi onları seçtim.  İki kişilik iki yataklı yenilenmiş bir odayı 100 dolara bulmak epey karlı idi. Neyse otele varınca otelin patronu siz iki kişisiniz falan dedi. Evet dedik.

Üst katlardan bir oda istedik. 6. Kattaki odaya çıkmak zor oldu, asansör çok yavaş ve arızalanıp duruyordu. Oda tam bir felaketti. Her şey eskimiş, banyo can sıkıcı, kapı dökülüyor, ufacık ve tozlu. Tabi dönüp bizim istediğimiz oda bu değil, rezervasyonumuzda şunlar yazıyor (iki iki kişilik yatak) nerede dedik. Siz yukarıya çıkınca başka müşteri geldi ona sattım dedi. İstemiyorsanız booking.comu arayın dedi.  Tabi bizde dinsizin hakkından imansız gelir deyip kavga ettik ve giriş katındaki (onlar birinci kat diyor) yenilenmiş, içinde kablosuz interneti olan, banyosu oldukça iyi bir odaya geçtik. New York daki binalar çok eski, bu yüzden oteller ve odaları eski. Yani yeni bir otel lüksünü beklemeyin derim. Önemli olan temiz ve güvenli bir yer olması. Zira 3.5 günde odanızı yatmadan yatmaya o da kısacık zamanlar için kullanacaksınız. Unutmayın tatildesiniz ama yatmak için değil gezip her yeri görmek yani yorulmak için oradasınız (vücut çok yoruluyor ama beyin inanılmaz dinleniyor). Neyse otel odanız hazır olmasa bile çantalarınızı otelde bir yere bırakıp kendinizi sokağa atabilirsiniz. Açıkçası bizde böyle yapacaktık. Ama, diğer odayı gördükten sonra bize teklif edilen yeni odaya geçebilmek için beklemek zorunda kaldık

Hala oteldesiniz, resepsiyonun yanında onlarca broşür göreceksiniz. Onlara zaman ayırın derim. Gerçekten çok faydalı bilgiler ve  kolaylıklar olabiliyor. Gezilecek yerler, görülecek yerlerin haritaları, gece eğlenceleri, alış veriş merkezleri, müzikaller  ve bir çok yerde kullanılabilecek indirim çekleri. (mesela Toys’R us da %5 indirim vardı ama biz bu çeki görmediğimizden yararlanamadık)
TrinityChurch_and_WallStreet_kYeri gelmişken, New York’ da alış veriş konusunda bir kaç cümle edelim. New York’ da göreceğiniz fiyatlar vergi hariç fiyat oluyor. Her eyalet kendi vergisini belirleyebiliyor. New York’ daki vergi %8.5 civarında idi (californiyada %9.5 vergi vardı, ama fiyatlar daha ucuzdu) Manhattan’daki dükkanların çoğu Converse Allstar (genelde 40-45 dolar arası, californiyada 25-35 dolar arası idi)  adidas, nike, levis vs gibi dünyada Amerkalı olarak ünlenen markaları satıyorlar. Elbette diğer şeyler de var. Fiyatları Californiyaya göre pahalı. Adidas, nike vs yi Türkiye’den ucuz bulur musunuz bilemem ama çeşit çok daha fazla idi. Manhattan’da Time Square’den finans merkezine yürürken aynı dükkânların 5-10 blokta bir tekrarladığını gördüm. Neyse bizim para birimimiz dolardan epey düşük olmasına rağmen yiyecek, içecek, giyim, elektronik birçok şeyin fiyatları Türkiye’ye göre daha ucuz aslında.

NY_alisveris1Öte yandan karlı alışveriş için outlet mağazalarını bulmak gerek. Biz internetten bir yazı okumuştuk. Bazı caddelerdeki outletlerden bahsediyordu. Sanırım 35. Caddedeki ucuza nike satan bir yer varmış, gittim kapanmıştı. Eski ikiz kulelerin yakınında Burlington Coat Factory vamış, gittim kapanmıştı (öte yandan San Francisco’daki açıktı ve epey bir şey almıştık Neyseki  yakındaki century 21 mağazası açıktı. Dev gibi bir yer. (Ayakkabıları bulmak epey zorladı inanılmaz bir uluslararası kalabalık var. Bildiğimiz bilmediğimiz bir sürü marka var. Fiyatlar piyasa fiyatına göre %40-50 indirimli diyor. Ama TL ye vurunca epey yekun tutuyor. Aynı şeylerin fiyatları San Francisco’daki Burlington Coat Factory’de daha ucuzdu. Neyse sonuçta bizi kesmedi. Bizde gerçek bir outlet mağaza bulduk.

 

Alışveriş için Jersey Citye gidiyoruz.... ( Yazının Devamı... )

Yorumlar (1)Add Comment
0
...
Yazar Emre Kaya, Ocak 18, 2014
Kars E'bul Hasan Harakan-i Hazretleri
Gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer. Ulaşım ve detaylı bilgi için civanmert.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim