ÜYE GİRİŞİ
facebook
İstanbul Modern’de “Marshall ile Ücretsiz Perşembeler’” ile etkinlik dizisi
Cem HACIZADE tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 

sanatci_atolyeleriSanatçılarla atölyeler

İstanbul Modern’de sanatçılar ve ziyaretçiler “Marshall ile Ücretsiz Perşembeler” kapsamında yeni bir etkinlik dizisiyle buluşuyor. “Sizin Perşembeniz” başlıklı etkinlik, ekim ayından başlayarak mayıs ayına dek, her ayın bir perşembesi farklı bir sanatçının uygulayacağı yetişkinlere yönelik yedi atölye çalışmasını içeriyor.

Marshall’ın sponsorluğunda gerçekleşen “Sizin Perşembeniz” başlıklı etkinlikte, Canan Şenol, İnci Eviner, Mehmet Güleryüz, Zeynep Günsür, Balkan Naci İslimyeli ve Temür Köran’ın atölyeleri yer alıyor. Sanatçıların “mekan”, “renk”, “kimlik” kavramlarından hareketle tasarladıkları atölye çalışmaları kısa söyleşi ve sanat uygulamalarından oluşuyor. İstanbul Modern, bu etkinliklerle ziyaretçilerine müzeyi, sanat yapıtlarını, sanatsal üretim süreçlerini keşfe davet ederken sanatçıları tanıyarak, onlarla birlikte üretmenin kazandıracağı zengin deneyime kapı açıyor.

3 Aralık 2009’da Mehmet Güleryüz, 28 Ocak 2010’da Zeynep Günsür, 25 Şubat 2010’da Balkan Naci İslimyeli, 18 Mart 2010’da Mustafa Horasan ve 29 Nisan 2010’da Temur Köran ile  İstanbul Modern Eğitim Odası’nda saat 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek olan atölyeler, 15 kişilik. Rezervasyon ve detaylı bilgi için,  0212. 334 73 41 numaralı telefona başvurabilirsiniz.

22 Ekim’de toplumsal cinsiyet, beden ve toplumsal iktidar arasındaki ilişkiler üzerine çalışmalarıyla tanınan Canan Şenol, katılımcılarla Osmanlı dönemi minyatürlerinden yola çıkarak mekan kavramına odaklanan sanat uygulamaları gerçekleştirdi. 19 Kasım’da ise eserlerinde çizgilerle, motiflerle, animasyonlarla zengin anlatılar yaratan İnci Eviner’in atölyesinde, katılımcılar Cemal Süreyya, Ece Ayhan, Edgar Allan Poe gibi çeşitli şairlerin şiirlerinden esinlenerek, şiirlerdeki imgeleri çini mürekkebiyle desenlerine taşıdılar.

Mehmet Güleryüz ile  yeni biçim ve alanlar

3 Aralık Perşembe günü saat 14.00-16.00 arasında büyük tuvallerin, ışığın ve rengin, çizgisel ve lekesel anlatılan usta sanatçısı Mehmet Güleryüz ile atölye çalışması gerçekleşecek. Sanatçının resimsel yüzeyde mekân çözümlemeleri üzerine deneyimlerini paylaşacak olan katılımcılar, atölyenin duvarlarını boydan boya kaplayan tuval yüzeyinde, kendi deneyimlerinden yola çıkarak oluşturdukları renklerle yeni biçim ve alanlar arayacaklar.

Zeynep Günsür ile oyunlarla bedensel anlatımlar

28 Ocak 2010’da Hareket Atölyesi kurucusu, performans sanatçısı Zeynep Günsür’ün yönetimindeki atölye çalışmasında katılımcılar, kimliklerinin alışılagelmiş tanımlarından ve kalıplarından sıyrılarak, küçük oyunlar eşliğinde farklı deneyimler paylaşacaklar. Bildik ya da bilinmeyen kimliklere bürünerek bedensel ve metinsel anlatımlarla eğlenecekler.

Balkan Naci İslimyeli ile kendine ait mekanlar

25 Şubat 2010’da resimden fotoğrafa, enstalasyondan performansa farklı sanatsal ifade biçimlerini sanatında uygulayan Balkan Naci İslimyeli’nin yönetimindeki atölyede, mekan kavramını derinlemesine irdelenecek. Katılımcılar, sıcaklığı ve hissettirdiği güvenle insanın edindiği ilk mekan olan ana rahminden başlayarak, sonraki yaşam serüvenimizde, bizim mekanı ve mekanın bizi nasıl biçimlendirdiğini ele alacaklar. Bu çalışma, mekan bilincini yaratıcı bir serüvene dönüştürecek. Koruyucu, sınırlayıcı, korkutucu, sıkıntılı, keyifli gibi sayısız nitelemelerde bulunduğumuz mekanın, sanatla olan fiziksel, düşünsel ve duygusal ayrışmazlığından hareketle kendilerine ait mekan projeleri yaratacaklar. Mekanın renk ve ışık ilişkisini araştıracak, minyatür mekanlar yaratacaklar.

Mustafa Horasan ile rengarenk kent

18 Mart 2010’da, yapıtlarında bedeni, sıradan mekanların sıradışı görünümlerini, kişisel yaşama kazınmış olguları işleyen Mustafa Horasan’ın yönetimindeki atölyede katılımcılar, hayallerindeki mekanları atık kutularla tasarlayacaklar. Her bireyin kendi içsel yönelimi ile oluşturulacak olan bu tasarımlar, birleştirilerek rengarenk bir kente dönüştürülecek.

Temur Köran ile soyut mekanlar

29 Nisan 2010’da hayal ile gerçeği resimlerinde buluşturan sanatçı Temür Köran’ın yönetimindeki atölyede katılımcılar, soyutlanmış mekân ve salt soyut mekân kavramlarını ele alarak, boya ya da serbest malzeme eşliğinde uygulamalı çalışmalar yapacaklar.

 

Yorumlar (0)Add Comment

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim